T. 038 385 15 15   |    E. info@cotap.nl


Cotap is een ambitieus familiebedrijf, gevestigd in Genemuiden. Cotap heeft een stip op de horizon gezet. Met 78 jaar ervaring en 120 medewerkers is een solide fundament gelegd onder de groeiambities; in 2020 de meest gevraagde én gewaardeerde vloerenleverancier in consumenten retail (woonspeciaalzaken, parket speciaalzaken, grootschalige ketens) te worden. Als vraaggestuurde groothandel kan Cotap een centrale rol vervullen bij het creëren, presenteren, verkopen, communiceren, distribueren en het bieden van service van unieke vloerconcepten of -collecties. Kijk voor meer informatie over Cotap op www.cotap.nl.

Trefwoorden die de organisatie van Cotap omschrijven zijn o.a.: passie voor vloeren, slagvaardig, klantgericht, betrouwbaar en toekomstbestendig.

Ben jij de verbinder tussen finance, ICT, data en de business? En ben je toe aan een 2e of 3e stap in je carrière? Dan zoeken we jou!

Na het vertrek van een gewaardeerd collega zijn wij opzoek naar:


BUSINESS CONTROLLER 

financial – hart voor de business - (big) data - enthousiasme - ICT


Functieomschrijving

Door de toenemende behoefte aan stuurinformatie vanwege de groei- en professionaliseringsfase waar Cotap zich in bevindt, doen collega’s steeds intensiever een beroep op de financiële afdeling van Cotap. Jij maakt deel uit van een klein team dat binnen Cotap zorgdraagt voor de (financiële) administratie, ICT en HR. Jij rapporteert aan de Controller (MT-lid).

Als Business Controller ben je een sparringpartner voor de commerciële en operationele organisatieonderdelen. Je draagt zorg voor de juiste managementrapportages en analyses. De inrichting van geautomatiseerde systemen is een kolfje naar je hand en bij de ophanden zijnde implementatie van een nieuw ERP & WMS-systeem ben jij prominent in beeld. In de ontwikkeling van (big) data controlling draag jij je steentje bij door je liefde voor cijfers en verbanden. Excel, Power BI en een constructieve inhoudelijke discussie gaan bij jou hand in hand.


Je bent verantwoordelijk voor:

  • Opstellen en verbeteren van de diverse (interne) managementrapportages;
  • Optimaliseren van de aanwezige BI-tool;
  • Uitvoeren van diverse analyses ter ondersteuning van de besluitvorming in de business;
  • Specifieke onderdelen van de financiële maandrapportage;
  • Forecast en budgetteringsproces;
  • Microsoft Dynamics NAV;
  • Onderdelen van het implementatieplan voor een nieuw ERP en WMS;
  • Invulling geven aan Operational Excellence strategie ten aanzien van datakwaliteit en hieraan gerelateerde bedrijfsprocessen;
  • Optimaliseren samenwerking met en tussen andere afdelingen om Cotap naar de Next Level te brengen ten aanzien van het eigen aandachtsgebied.

Samen met de Controller en hoofd Administratie ben je verantwoordelijk voor verdere ontwikkeling van de afdeling, rapportages en ICT en zorg je voor impact in de organisatie.


Functie-eisen

Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en je hebt relevante werkervaring opgedaan in het grotere MKB. Excel kent geen geheimen voor je en Power BI is de kers op de taart. De LeanSixSigma-filosofie is je op het lijf geschreven en kun je goed vertalen binnen een ERP-systeem (bij voorkeur Microsoft Dynamics NAV). Je begrijpt de dynamiek van een familiebedrijf en de cultuur van de regio.


Persoonskenmerken

Je bent gedrevenen ambitieus om jezelf en de afdeling op de kaart te zetten binnen Cotap. Op basis van een weloverwogen mening ben je in staat om anderen te overtuigen. Als financial ben je nieuwsgierig en heb je het talent om anderen binnen Cotap op een nuchtere en praktische manier te ondersteunen én uit te dagen. Je vindt heteen uitdaging om collega’s mee te nemen en ziet waar veranderingen nodig zijn.

Met jouw communicatie vehouding, analytische vaardigheden, feeling met ICT & data en financiëlekennis ben je in staat om een zelfstandige gesprekspartner te zijn op alle niveaus, door de diverse processen heen tekijken en hiervoor verbetervoorstellen te initiëren. Daarmee draag je bij aan onze klantfocus; dat is én blijft hetgeen waarmee Cotap zich in de markt onderscheidt en is het succes achter onze groei.

Je bent, ook in hectische perioden, in staat overzicht te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Daarbij blijf je accuraat, kritisch en zien we je acteren als teamplayer met een hands-on mentaliteit.


Interesse

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via vacatures@cotap.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met onze Controller Arnold Witteveen T. 06 - 22 90 72 10.Laden
Laden