T. 038 385 15 15   |    E. info@cotap.nl

VACATURE: COÖRDINATOR BINNENDIENST (RETAIL)

Cotap is een full-service vloerengroothandel met een eigentijdse benadering. We zijn continue bezig met het ontwikkelen van collecties en toekomstbestendige oplossingen. Iedere dag een stap vooruit met de markt, dáár doen we het voor. Door te doen wat we beloven, te innoveren, inspireren of simpelweg te helpen.

Daarbij blijven wij wie we zijn. En we doen wat we altijd doen. Voor onze klanten reizen wij de hele wereld over, op zoek naar producten die 'de business' verder helpen. Een team van ruim 125 gemotiveerde medewerkers staat iedere dag klaar om het persoonlijke verschil te maken. Met ons eigen logistieke centrum streven we naar efficiënte en snelle leveringen. Zodat we tegen de beste prijs, de mooiste producten en maximale service kunnen leveren.


Om dit te realiseren zoeken wij een:

Coördinator Binnendienst (Retail)

Gestructureerd – Klantgericht – Coachend - Analytisch


Functieomschrijving:

Als Coördinator Binnendienst heb je een duo-taak. Enerzijds hou je je bezig met het bedienen van een klantenaccount, net zoals je collega’s van de commerciële binnendienst. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de operationele/dagelijkse aansturing van de afdeling. Je stuurt, coacht en motiveert je collega’s van de afdeling binnendienst retail.

Dagelijks hou je je bezig met het onderhouden van contacten met retail klanten van Cotap. Je start ’s ochtends met de intake van orders en verwerkt vervolgens ook de retouren. Je beoordeelt en accordeert kredietverzoeken. Verder analyseer je de verkoopcijfers en hou je je bezig met de coördinatie en optimalisatie van commerciële en logistieke processen die aansluiten op de bedrijfsprocessen.

Je werkt in een team met 4 zelfstandige en kundige commercieel medewerkers binnendienst. Jaarlijks voer je met hen de doelstelling- en beoordelingsgesprekken en hebben jullie het tussentijds over de voortgang. Mede door jouw inzet is er sprake van een gecontroleerde, professionele afdeling waar werkplezier op nummer 1 staat.


Persoonskenmerken:

Voor jou staat klanttevredenheid op de eerste plaats, of deze klant nu intern of extern is. Wel kan je hierin goede zakelijke beslissingen nemen en verlies je de commerciële doelen van Cotap nooit uit het oog. Jij wil iedere dag kwaliteit leveren en kan structuur aanbrengen in je werkzaamheden en in die van anderen.

Je bent analytisch en kan op basis van die analyses verbanden leggen en verbeteringen doorvoeren. Uiteraard spreekt het voor zich dat je voor deze functie communicatief vaardig moet zijn, zowel mondeling als schriftelijk. Je vindt het leuk om mensen te coachen en begeleiden zodat ze het maximale uit zichzelf kunnen halen.

Je hebt minimaal een MBO 4 diploma in een commerciële richting, een HBO opleiding in deze richting is een pre. Daarnaast heb je enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie of ben je toe aan de volgende stap in je carrière.


Wil jij een rol spelen in onze ambitie?

Wil jij de afdeling Binnendienst Retail bij Cotap versterken en herken je jezelf in het profiel? Stuur jouw motivatie en CV naar vacatures@cotap.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Harriet Klasen (038-3851505) Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Voor deze procedure is een assessment onderdeel van het selectieproces. 
Laden
Laden