Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Cotap introduceert unieke vinylcollectie

vrijdag 9 juli 2021
De Supreme vinylcollectie is uitgebreid met vier nieuwe kwaliteiten. Deze nieuwe kwaliteiten zijn een toevoeging op de bestaande Supreme vinylcollectie, maar hebben ook een unieke eigenschap. De backing, ook wel ‘Tex Back’ genoemd, is namelijk voor 95% gemaakt van gerecyclede petflessen. Met de toevoeging van 4 kwaliteiten bestaat de Supreme collectie inmiddels uit 9 decoren met meer dan 50 trendy dessins.

De unieke kenmerken van de Tex Back 
De Supreme Tex Back collectie is niet alleen innovatief maar ook milieuvriendelijk en duurzaam. De rug van de Supreme Tex Back kwaliteiten is namelijk voor 95% gemaakt van gerecyclede petflessen. Van 4 gerecyclede petflessen kan al 1m2 textiel rug worden gemaakt. De kwaliteiten kunnen vervolgens zelf ook weer volledig gerecycled worden via een ‘second life’ programma. Het gerecyclede materiaal wordt onder andere gebruikt voor de backing van industriële vloeren.

Het duurzame karakter van de Supreme Tex Back collectie vinden we ook terug in het productieproces. De kwaliteiten zijn namelijk opgebouwd uit 4 lagen, waaronder een lichtere compactlaag van foam. Door gebruik te maken van deze lichtere compactlaag is er voor de productie van de Supreme Tex Back kwaliteiten 35 kilogram minder grondstoffen nodig.

De unieke, zwarte Tex Back rug is een sterke en duurzame textiele backing die als basislaag dient voor de productie van het vinyl. Deze unieke backing heeft talloze voordelen. Zo zorgt de backing voor een betere warmte isolatie en grip. Daarnaast heeft de backing een geluiddempende werking waardoor het contactgeluid aanzienlijk vermindert. De Supreme Tex Back kwaliteiten zijn in iedere ruimte los te leggen, ongeacht de grootte daarvan. Bij normaal gebruik van de ruimte is het vinyl tot maar liefst 35m2 lijmvrij te leggen. In ruimtes groter dan 35mis het vinyl vast te leggen met behulp van dubbelzijdige tape. Zo bespaart deze vinylkwaliteit heel wat lijm en kosten, daarnaast is het vinyl ook weer eenvoudig te verwijderen en te recyclen.

Supreme beton 
Van een lichte tint tot een donkere antraciet uitvoering, de kwaliteiten van de Supreme beton zijn verdeeld over 2 hangers en zijn verkrijgbaar in maar liefst 10 bruin- en grijstinten. Het allover dessin zorgt voor een prachtig doorlopend patroon waarin herhaling nauwelijks zichtbaar is. De supreme beton is hierdoor bijna niet van een echte betonnen vloer te onderscheiden.
Supreme beton 

Supreme select eiken & Supreme rustiek eiken
Het decor van de Supreme select eiken en de Supreme rustiek eiken is nagenoeg gelijk aan dat van een echte houten vloer. Zo zijn de nerven en noesten in de planken ook te voelen in het patroon. De noesten in de planken weerspiegelen het warme karakter van hout en geven een warme uitstraling aan ieder interieur. De Supreme select eiken heeft daarnaast een bijzonder rustige uitstraling en past perfect bij een minimalistische woonstijl of design interieur.
Supreme rustiek eiken
Aan het laden
Aan het laden