Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Introductie Vloerretour: hét Nederlandse recycle initiatief

maandag 11 juli 2022
Duurzaamheid is urgenter dan ooit. Overal ter wereld merken we de gevolgen van klimaatverandering. Het is dan ook van groot belang om de CO2-uitstoot stevig terug te dringen. De komende jaren gaat wet- en regelgeving hier ook een rol in spelen. Zo is vanaf 2050 elke fabrikant zelf verantwoordelijk voor de ‘end of life’ cyclus van zijn producten. Een belangrijke doelstelling die wij graag samen met klanten wil realiseren.

Cotap introduceert daarom Vloerretour, hét Nederlandse recycle initiatief. Met Vloerretour worden alle pvc snijresten, van zowel dryback als click pvc kosteloos opgehaald bij klanten en door een partner gerecycled. Vervolgens worden er nieuwe producten ontwikkeld ten behoeve van verschillende industrieën. Dit kan voor zowel particulier als voor zakelijk gebruik zijn, bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe industriële vloeren.

Vloerretour van Cotap is een gratis dienst waarbij de klant totaal wordt ontzorgd. Cotap haalt de pvc snijresten met eigen transport bij de klant op. Dit wordt zo efficiënt mogelijk geregeld en indien mogelijk gecombineerd met de aflevering van een nieuwe bestelling. Dit bespaart ondernemers veel stortkosten, maar ook tijd. Cotap neemt niet alleen de pvc snijresten van haar eigen vloeren mee, maar ook nog eens van alle andere merken. De ambitie is om in de toekomst ook andere vloeren te recyclen.

Daarnaast sluit het initiatief Vloerretour aan bij de overtuiging dat rentmeesterschap stimuleert om een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten op aarde. Cotap vindt het belangrijk dat toekomstige generaties ook een groene en gezonde aarde hebben om op te leven.

Momenteel zijn we gestart met een aantal geselecteerde winkels, zodat we indien nodig het proces nog kunnen optimaliseren. De eerste reacties stromen binnen en zijn erg positief. Benieuwd hoe Vloerretour werkt? Bekijk hieronder de video.


Aan het laden
Aan het laden