Hoera! Cotap bestaat 80 jaar!

vrijdag 30 oktober 2020
Hoera! Cotap bestaat 80 jaar!
Dit jaar vieren wij ons 80-jarig jubileum. Een belangrijk moment in de historie van ons bruisende familiebedrijf. Waar heeft Cotap zijn succes nu aan te danken? We nemen u graag even mee in een stukje  historie.

Oprichting Cotap
In 1940 werd Cotap opgericht door twee broers: Jacob en Klaas Bakker. Cotap vestigde zich toen in IJsselmuiden en hield zich voornamelijk bezig met de productie van biezenmatten. Halverwege de jaren vijftig verplaatst Cotap zich naar de Oosterbrugstraat in Genemuiden. Naast biezenmatten worden er dan ook kokosmatten geproduceerd.
De eerste generatie Bakker bij het pand in IJsselmuiden. Rechtsachter op de foto de eigenaren Jacob en Klaas.

Van fabrikant tot groothandel
Eind jaren zestig komt het kamerbreed tapijt op. De verkoop van kokos ondervindt daarmee stevige tegenwind. Cotap onderzoekt de mogelijkheden om een eigen productie van kamerbreed tapijt op te starten. Dit blijkt erg kostbaar te zijn waardoor de tweede generatie Bakker besluit om zich volledig op de distributie van tapijt te focussen. Dat was een groot succes en Cotap begon enorm te groeien. De vraag naar tapijt bleef stijgen waardoor Cotap zich eind jaren tachtig transformeert naar servicepartner. De eerste collectie tapijthangers worden getoond en er wordt een coupagebank aangeschaft.
De tweede generatie Bakker: Theo, Tiem en Gerrit, bij de opening van het nieuwe kantoor.

De derde generatie
Inmiddels staat de derde generatie Bakker aan het roer en is de distributie uitgebreid met PVC-stroken, laminaat, parket, vinyl, karpetten, randafwerking en traprenovatie. Door maatwerk en partnership maken wij het verschil. Zo bieden we sinds een paar jaar producttrainingen aan, maken we een digitaliseringsslag en beheren we ons eigen vervoer.
De derde generatie Bakker: Klaas en Alfred.

Cotap voorziet vluchtelingenkamp Lesbos van vloerbedekking.
Dat brengt ons in 2020: ons 80-jarig jubileum. Een bijzonder moment die we samen met onze klanten gaan vieren. Want hun steun en vertrouwen zijn onmisbaar voor het succes van Cotap. Dit najaar profiteren onze klanten daarom van diverse vernieuwingen en jubileumacties.
Omdat we maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan, gaan we daarnaast ons steentje bijdragen aan de wederopbouw van het vluchtelingenkamp op Lesbos. De situatie op Lesbos is u vast niet ontgaan. Door een verwoestende brand op het vluchtelingenkamp Moria is deze zomer het onderkomen inclusief alle bezittingen van meer dan 13.000 migranten in vlammen opgegaan. Met behulp van het lokale leger, de overheid en diverse hulporganisaties staan er inmiddels 1000 nieuwe tenten in het kamp om onderdak te bieden aan gezinnen.
Uit gesprekken met diverse hulporganisaties is gebleken dat er behoefte is aan een behaaglijke vloer in de tenten nu de koude wintermaanden voor de deur staan. Daarom gaan wij samen met onze dealers deze tenten voorzien van grastapijt. Zo hopen we het leven van deze migranten een klein beetje draaglijker te maken.

Bekijk hier een update vanuit Lesbos.
Aan het laden
Aan het laden