Cotap voegt 7 kwaliteiten toe aan de unieke Tex Back vinylcollectie

donderdag 30 september 2021
De supreme vinyl collectie is opnieuw uitgebreid met maar liefst 7 unieke kwaliteiten. Met diverse houtdessins, een visgraatpatroon, twee betondecoren en een tegelpatroon zijn de nieuwe kwaliteiten een prachtige toevoeging aan de bestaande Supreme vinyl collectie. Doordat de rug van de kwaliteiten voor een deel gemaakt is uit gerecycled materiaal zijn de kwaliteiten ook nog eens een duurzame keuze.

Unieke kenmerken 
Met een toplaag van 0.40 mm en een totale dikte van maar liefst 2,80 mm hebben de nieuwe Supreme vinyl vloeren een enorm sterk karakter. Geen wonder dat deze kwaliteiten geschikt zijn voor intensief woongebruik, projectgebruik en licht industrieel gebruik. Door kleurvariaties, een natuurgetrouwe look en een matte uitstraling zijn de kwaliteiten bijna niet van een echte authentieke houten vloer of betonnen vloer te onderscheiden.

De kwaliteiten zijn voorzien van een unieke antraciet gekleurde backing, dit noemen we ook wel Tex Back.
Deze backing zit bomvol voordelen. Zo heeft de backing een egaliserende werking, een enorm sterk karakter en zorgt hij voor een beter warmte isolatie en grip. Daarnaast is de backing ook nog eens extra stabiel, vormvast en heeft het een geluiddempende werking waardoor contactgeluid aanzienlijk wordt vermindert.

De Supreme Tex Back collectie is niet alleen innovatief, maar ook duurzaam. De antraciet gekleurde textiele backing is voor een deel geproduceerd uit gerecycled materiaal. Daardoor kan het vinyl ook zelf weer deels gerecycled worden aan het eind van de levensduur. Het duurzame karakter vinden we ook terug in het productieproces. Zo zijn er door het gebruik van een lichte compactlaag van foam minder grondstoffen nodig voor de productie van het vinyl. Daarnaast wordt het vinyl bij onze Zuiderburen in België geproduceerd en hoeft het daardoor minder kilometers af te leggen naar Nederland. Dat zorgt voor een extra lage CO2 uitstoot.

Supreme Amerikaans eiken, Supreme Cherbourg eiken & Supreme Calvados eiken
Onder de nieuwe kwaliteiten zitten maar liefst 3 kwaliteiten met een traditionaal houtdessin. Waar de Supreme Amerikaans eiken en Supreme Cherbourg eiken een vrij rustige uitstraling hebben, heeft de Supreme Calvados eiken juist een heel uitgesproken uitstraling met opvallende noesten, kleurveranderingen en nerven. Deze eigenschappen combineren bijvoorbeeld prachtig met een landelijk, robuust interieur. De matte toplaag en de voelbare structuur zorgen voor een prachtig natuurlijk houten dessin.

Supreme Patagonia visgraat
De Supreme Patagonia visgraat is een uniek exemplaar in de Supreme vinylcollectie. Het klassieke visgraat patroon is nog altijd een sterk stijgende trend die in iedere woonstijl een klassieke uitstraling geeft. De planken in het patroon hebben een afmeting van 47,2 cm x 11,8 cm en laten een ruimte nóg groter lijken. De supreme Patagonia visgraat is verkrijgbaar in 3 commerciële kleuren: naturel, beige en warmbruin.
 
Supreme Previa, Supreme Puno & Supreme Tempesta 
De Supreme Previa en Supreme Puno hebben een stoere allover betonlook. De beige en grijze tinten in het kleurenpalet van deze kwaliteiten passen perfect in een industrieel interieur. Ook de warme tegels van de Supreme Tempesta geven met een afmeting van 50x50 cm een robuuste look. Door lichte kleurverschillen en een voelbare structuur is de Supreme Tempesta bijna niet van een echte tegelvloer te onderscheiden.
 
Aan het laden
Aan het laden