Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

About us

Cotap kan bogen op een ruime ervaring in de branche. In 1940 richten Jaap en Klaas Bakker in IJsselmuiden Cotap op. Zij produceren aanvankelijk biezen matten en later kokosmatten. In 1954 verhuist het bedrijf naar Genemuiden.
 Met de opkomst van het kamerbreed tapijt eind jaren zestig, ondervindt de verkoop van kokos stevige tegenwind. Cotap onderzoekt de mogelijkheden om een eigen productie van kamerbreed tapijt op te starten. Een eigen tapijtproductie blijkt op dat moment niet haalbaar. Cotap besluit zich te focussen op de distributie van kamerbreed tapijt en bouwt de productie van kokosmatten af.

Kamerbreed

De tweede generatie Bakker richt zich dan ook volledig op de groothandelsactiviteiten, met name op de verkoop van volle rollen tapijt in Nederland en Duitsland. De komende jaren fungeert Cotap met groeiend succes als zelfstandig verlengstuk van tapijtproducenten die grote volumes produceren en zelf geen fijnmazig distributienet hebben. Agenten banen de weg voor nieuwe buitenlandse afzetmarkten.


Image titleServicepartner

Eind jaren tachtig klinkt uit de markt de vraag naar 'tapijt op maat'. De bestaande afnemers bouwen hun voorraden af - mede door de economische tegenwind - en bestellen per coupon. Van doorgeefluik transformeert Cotap naar servicepartner. In deze periode toont Cotap ook de eerste collecties tapijthangers en schaft een professionele coupagebank aan. De producten worden geleverd onder een blanco label.


Eigen merk Ambiant

Midden jaren negentig treedt de derde generatie Bakker aan. De omzet van de coupons overtreft nu ruim de omzet van de volle rollen tapijt. Bij Cotap groeit de behoefte om de eigen producten met een eigen uitstraling in de markt te zetten wat uitmondt in 1996 in de introductie van het merk Ambiant.


Meer productgroepen

In diezelfde periode komt de tapijtomzet onder te staan door de veranderende consumentenvoorkeur voor 'harde' vloeren. Cotap onderkent dat deze verandering grote impact zal hebben op de ontwikkeling van Cotap als tapijtgrossier. Cotap kiest voor een uitbreiding van het assortiment en voegt in de komende jaren meer productgroepen toe: karpetten (1997), laminaat (2000), vinyl (2002), parket (2004), PVC-stroken (2010) en de randafwerking (2011).


Totaalleverancier

In de 21ste eeuw ontwikkelt Cotap zich tot een totaalleverancier van vloerbedekking op de Belgische en Nederlandse markt. Naast het merk Ambiant distribueert Cotap eveneens laminaatvloeren van de merken Tarkett en Berry Floor. In 2010 wordt Vloer Totaal Concept en in 2011 Yunieq als merken toegevoegd. Door grote veranderingen in de internationale tapijtmarkt bouwt Cotap bewust de exportactiviteiten van tapijt af. Naast vloerendistributeur aan speciaalzaken is Cotap eveneens een grote toeleverancier bij het grootwinkelbedrijf, de bouwmarkten en business-to-business klanten.

Aan het laden
Aan het laden