Cotap is een full-service vloerengroothandel met een eigentijdse benadering. We zijn continue bezig met het ontwikkelen van collecties entoekomstbestendige oplossingen. Iedere dag een stap vooruit met de markt, dáár doen we het voor. Door te doen wat we beloven, te innoveren, inspireren of simpelweg te helpen.

Daarbij blijven wij, wie we zijn. En we doen wat we altijd doen. Voor onze klanten reizen wij de hele wereld over, op zoek naar producten die'de business' verder helpen. Een team van ruim 115 gemotiveerde medewerkers staat iedere dag klaar, om het persoonlijke verschil te maken. Met ons eigen logistieke centrum streven we naar efficiënte en snelle leveringen. Zodat we tegen de beste prijs, de mooiste producten en maximale service kunnen leveren.

Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar een:

Supply Chain Manager 

Ambitieus - procesmatig - innovatief - communicatief - natuurlijk leiderschap


Functieomschrijving 
Op logistiek gebied is Cotap continue in beweging en dat zal de komende jaren zo blijven. Daarom zoeken wij een manager die de verantwoordelijkheid voor het logistieke proces op verschillende locaties. Je geeft direct leiding aan 7 mensen, de logistieke afdeling bestaat in totaal uit ongeveer 50 medewerkers. Door jouw manier van leidinggeven en aansturen til je zowel de mensen als Cotap naar een hoger plan. Alles wat jij samen met de afdeling doet draagt bij aan een hoge klanttevredenheid.

Samen met het MT en de overige leidinggevenden van Cotap vertaal je de lange termijn plannen van Cotap naar afdelingsplannen. Je werkt vanuit operational excellence en weet de visie van Cotap te vertalen in jouw jaarplannen. Grote projecten die gaan lopen zijn de implementatie van een nieuw ERP- en selectie en implementatie van WMS- en Pickingsysteem. Daarnaast draag je bij aan de optimale inrichting van magazijnen, investeringsbegrotingen en stuur je op werkprocessen en KPI’s.

Functie-eisen
Je hebt minimaal een afgeronde hbo/academische opleiding en hebt ervaring als logistiek professional met leidinggevende taken. Je hebt een sterk interesse in ICT en systemen en weet wat de mogelijkheden zijn op het gebied van automatisering en digitalisering.

Persoonskenmerken 
Je bent ambitieus, een aanpakker en een natuurlijk leider die kan schakelen tussen de verschillende niveaus. Als leidinggevende en collega ben je toegankelijk, betrouwbaar en doortastend en houdt van een pragmatische aanpak. Je geniet van werken in een dynamische en hectische omgeving en kan hierin rust en overzicht en controle houden.

Communicatief ben je sterk ontwikkeld. Bij knelpunten of problemen kom je snel met creatieve, effectieve en praktische oplossingen die er voor zorgen dat de processen snel weer goed verlopen. Naast de praktische oplossingen voor de korte termijn kijk je ook altijd naar oplossingen voor de lange termijn.

Je bent je er van bewust dat de wijze waarop de logistieke processen verlopen en ingericht zijn leiden tot optimale bediening van de klant. Je begrijpt welke impact veranderingen binnen de logistieke afdeling kunnen hebben en speelt daar soepel op in.

Interesse?
Heb je interesse in deze functie en herken je jezelf in het profiel? Stuur jouw motivatie en cv naar vacatures@cotap.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Gerrit van der Weerd (06 – 46400519). Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Voor deze procedure is een assessment onderdeel van het selectieproces.

Aan het laden
Aan het laden