Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Cotap start met ProGlove scanner in warehouse

donderdag 5 december 2019

Daar waar onze Koning afgelopen week kennis heeft gemaakt met de ProGlove handscanner, staat Cotap in de startblokken deze ProGlove handscanner te gebruiken! De ProGlove is een intelligente werkhandschoen met een geïntegreerde barcodescanner, waarmee het pickproces versneld kan worden.

De Koning test de ProGlove handscanner
Samen met minister Knops van binnenlandse zaken is de Koning op werkbezoek in Venlo. Op Fontys Venlo University of Applied Sciences spraken ze o.a. over onderwijs en initiatieven in de grensregio Limburg Niederrhein om de economische samenwerking tussen Duitsland en Nederland te verstreken. Bij één van de projecten wordt onderzoek gedaan naar draagbare elektronische apparaten die de logistiek kunnen verbeteren, waaronder de ProGlove hanscanner. Uiteraard heeft de Koning deze handschoen zelf getest. Bekijk hier de aflevering van Blauwbloed (eerste vier minuten), waar de Koning de ProGlove handschoen aan het testen is.

Invoering van de ProGlove in het Cotap warehouse
Het gebruik maken van een coderingssysteem is niet meer weg te denken in een modern magazijnbeheer. In het magazijn van Cotap zijn wij constant bezig met het verbeteren en versnellen van onze processen volgens de Lean Six Sigma principe. Eén van de verbeteringen is de invoering van de ProGlove. Logistieke processen vragen om steeds intensievere registratie ten behoeve van tracking, tracing en controle. De oude pistoolscanner wordt vervangen door de ProGlove, een werkhandschoen met een geïntegreerde barcodescanner.

De meerwaarde van de ProGlove
Belangrijkste reden voor het invoeren van de ProGlove is dat mede door het ergonomische ontwerp van de ProGlove onze medewerkers gedurende het orderpickproces handsfree kunnen werken. Het gebruik van de ProGlove betekent dat de medewerker gedurende het scannen zijn “scan hand” niet voor andere doeleinden beschikbaar heeft en hierdoor de productiviteit stokt. Het niet-productieve tijdsverlies wat hierdoor ontstaat is gemiddeld 4 seconden per scanhandeling. De ingescande data wordt direct digitaal vertaalt naar ondersteunende afdelingen binnen Cotap.

Meer weten? Lees hier meer over de ProGlove.

Aan het laden
Aan het laden