Maak kennis met Vloerretour 


Cotap presenteert Vloerretour, hét Nederlandse recycle initiatief. Met Vloerretour halen we de snijresten van dryback en click pvc, zonder kurk, kosteloos bij u op en recyclen we die met een partner tot nieuwe producten ten behoeve van verschillende industrieën. Dit kan voor zowel particulier als voor zakelijk gebruik zijn. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuwe industriële vloeren of rijplaten. En wij nemen niet alleen de pvc snijresten van onze eigen vloeren mee, maar ook nog eens van alle andere merken. Hoe mooi is dat?

Wij zijn Vloerretour gestart vanuit de overtuiging dat rentmeesterschap ons stimuleert om een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten op aarde. Wij vinden het belangrijk dat toekomstige generaties ook een groene en gezonde aarde hebben om op te leven. Om dat te realiseren is het van groot belang om samen onze CO2-uitstoot stevig terug te dringen. We zijn gestart met het recyclen van de snijresten van dryback en click pvc, zonder kurk onderlaag, maar daar stopt het natuurlijk niet. Wij hebben de ambitie om in de toekomst meer dan alleen pvc snijresten te recyclen. De eerste plannen zijn al gemaakt.

Zo werkt Vloerretour
Bent u benieuwd hoe Vloerretour in zijn werk gaat? In onderstaande video leggen we dat precies aan u uit!


De stappen van Vloerretour op een rijtje:
  1. Nadat u een pvc vloer gelegd heeft, verzamelt u alle pvc snijresten en neemt u deze weer mee terug naar uw zaak. Let er op dat de pvc click snijresten geen kurk bevatten;
  2. Bij uw zaak staat emballagemateriaal waar u alle pvc snijresten in kunt deponeren;
  3. Is het emballagemateriaal vol? Dan kunt u deze bij ons aanmelden voor retour. Deze retourzending kunt u per e-mail, telefonisch of via de website aan ons doorgeven, op de manier zoals u dat gewend bent;
  4. Zodra de retour bij ons binnenkomt, plannen wij een retourzending bij u in. Wij streven ernaar om uw volle emballagemateriaal binnen 5 werkdagen bij u op te halen. U ontvangt een bevestiging van de dag dat wij bij u langskomen;
  5. Zodra wij uw volle emballagemateriaal komen ophalen, nemen wij automatisch nieuw emballagemateriaal voor u mee. Wel zo makkelijk!

Het succes van Vloerretour
Inmiddels zijn ruim 600 enthousiaste winkels al Vloerretour dealer geworden en dit aantal stijgt iedere week. Samen met u hebben we al meer dan 1 miljoen pvc gerecycled! Een fantastisch getal waar we stiekem best een beetje trots op zijn. Dit betekent dat er van uw pvc snijafval al veel nieuwe producten zijn gemaakt. Zo maken we samen met u de wereld steeds een beetje groener. Bovendien bespaart u dit ook nog eens aanzienlijk in stortkosten.

Doorontwikkeling van Vloerretour
Afgelopen zomer hebben wij u geïnformeerd over de doorontwikkeling van Vloerretour: Sinds begin dit jaar is het voor consumenten mogelijk om hun pvc vloer bij aankoop te registreren voor Vloerretour: 'het recyclen van ‘end of life’ pvc'. Wij geven daarmee de garantie dat onze pvc vloeren in de toekomst weer te recyclen tot nieuwe industriële vloeren. Een belangrijke toevoeging in het Vloerretour programma. Daarnaast worden ook de mogelijkheden van het toevoegen van andere productgroepen onderzocht, zoals vinyl, laminaat en tapijt.

Word ook Vloerretour dealer
Bent u nog geen Vloerretour dealer maar wilt u wel graag samen met ons uw pvc snijresten recyclen? Meld u dan snel aan voor ons Vloerretour programma via onderstaande groene aanmeldknop.

Aan het laden
Aan het laden