Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Feestelijke opening DVC in Genemuiden

maandag 4 oktober 2021
Donderdagmiddag 30 september hebben de leerlingen van DVC-inbedrijf samen met hun ouders, docenten en belangstellenden de gloednieuwe werk- en leerruimte geopend. De leerlingen zijn sinds de zomer gevestigd in één van de kantoorruimtes bij Cotap aan de Biezenstraat in Genemuiden. Tijdens de feestelijke opening konden de ouders, docenten en andere betrokkenen een kijkje nemen op de nieuwe leerwerkplek van de leerlingen.

DienstVerleningsCentrum DVC-inbedrijf is een initiatief van Wout Timmerman, eigenaar van Carpet Line in Genemuiden. Zijn droom om een plekje in het bedrijf te creëren voor kinderen met een afstand tot de arbeidsmarkt ging twee jaar geleden in vervulling. In een unieke samenwerking tussen (speciaal) voortgezet onderwijs werd er bij Carpet Line een leer- en werkomgeving opgezet voor leerlingen van de Obadjaschool en het Pieter Zandt scholengemeenschap. DVC is een DienstVerleningsCentrum dat bijdraagt aan een duurzame samenwerking tussen (speciaal) voortgezet onderwijs en de arbeidsmarkt. De leerlingen voeren werkzaamheden uit die zij ontvangen van opdrachtgevers uit de regio.

Toen Carpet Line de keuze had gemaakt om te verhuizen naar Staphorst, ging men op zoek naar een nieuwe plek voor de leerlingen in Genemuiden. Deze plek werd al snel gevonden bij Cotap. In het dagelijks leven is Cotap druk met vloeren en alles wat daarbij komt kijken. De aandeelhouders van Cotap hebben meerdere malen de wens uitgesproken om zich in te zetten voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Toen DVC een nieuwe werkplek zocht twijfelden Klaas en Alfred Bakker dan ook geen moment. Er werd een ruimte in één van de panden gecreëerd en DVC werd naar Cotap gehaald. In een prachtige nieuwe leer- en werkruimte biedt Cotap deze leerlingen de kans om zich verder te ontwikkelen en voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Samenwerken met DVC?
De jongeren van DVC zijn een ster in het in- en ompakken van producten, montage, assemblage en nog veel meer. Komt u handen tekort bij het uitvoeren van werkzaamheden? DVC is altijd op zoek naar partners die willen samenwerken. Neem gerust contact op door een e-mail te sturen naar info@dvc-inbedrijf.nl, uw werk is bij DVC in goede handen.

 Aan het laden
Aan het laden